IZLETI

Makarska Riviera

Prema mnogima je Makarska rivijera najljepši dio obale hrvatske strane Jadrana. Spoj stjenovitih krških planina, zelenih borovih šuma, bijelih šljunčanih plaža i kristalno plavog mora, svakog posjetitelja ostavlja u ushićenju.

Dolazak brodom na Makarsku rivijeru nezaboravan je doživljaj. Kopnom se na Makarsku rivijeru dolazi sa sjevera silaskom s autoputa A1 u mjestu Šestanovac, a s jugoistoka od Ploča prolazeći Baćinska jezera.

Najveći grad Makarske rivijere sa više od 13 tisuća stanovnika je Makarska (35 km od Zaostroga), po kojem se zove rivijera od Graca do Brela. Makarska je grad koji živi od turizma i za turizam, grad mladosti, sporta i zabave.

BOL - BRAČ

DUBROVNIK

HVAR

KORČULA

Moguća odredišta

Zemljopisni i prometni položaj Makarske rivijere, a time i Zaostroga, omogućuje posjetiteljima poludnevne i dnevne izlete, posjet mnogobrojnim prirodnim, kulturnim i drugim znamenitostima i mjestima uz dalmatinsku obalu. Ako volite izlete na otoke preporučamo Hvar (trajekt iz Drvenika – 3 km od Zaostroga, vožnja traje 30 min), Brač (trajekt iz Makarske – 35 km od Zaostroga), Korčula (trajekt iz Drvenika – 3 km od Zaostroga, vožnja traje 2 sata i 30 min).
Za posjetitelje Makarske rivijere posebno je zanimljiv izlet na Biokovo gdje su označene planinarske staze prema obroncima i vrhovima Biokova (Sv. Jure. – 1762 m).

Uz obalu izletnici na jednodnevne izlete mogu krenuti do bisera Jadrana, Dubrovnika (120 km od Zaostroga), Split (90 km od Zaostroga) plodnog ušća Neretve ( 20 km), fascinantnih Baćinskih jezera(10 km) ili prema svetištu Kraljice mira u Međugorju (70 km) i Mostaru (90 km).

SVETIŠTE KRALJICE MIRA

BIOKOVO

BAĆINSKA JEZERA